Mi ez az agyserkentő, amit az egyetemisták szednek?

Biztos Te is sokszor hallottad már azt, hogy Gingko Biloba. De tudod, hogy mi is ez? Miért jó, ha már iskolásként, fiatal felnőttként szeded? Tegyük tisztába egy életre!

A Gingko Biloba az egyik legrégebbi időkből fennmaradt gyógynövény. Már több, mint 5000 éve használják az orvoslásban. A növény legismertebb tulajdonsága, hogy javítja a memóriát, serkenti az agy vérellátását.

Tudtad, hogy a magyar lakosságnak csupán az 5%-a használ valamilyen agyserkentőt? Ez igen alacsony szám ahhoz képest, hogy mennyien panaszkodnak mentális problémákra, agyi kimerültségre.

A Gingko Biloba, magyarul páfrányfenő vagy halfarkfa, az egyik legősibb növényfaj, túlélte a jégkorszakot is. A buddhista szerzetesek nagy becsben tartják jótékony hatásai miatt.
A levelei flavonoidokat tartalmaznak, amely hozzájárul a keringési rendszer normál működéséhez.

Nézzük, hogy milyen további jótékony hatásai vannak a Ginkónak:

  • Csökkenti a stresszt: a Ginkgo Biloba az idegsejtek működésére gyakorolt jótékony hatásai által sikeresen oldja a szorongásos tüneteket, csökkenti a különféle mutatókkal mért stresszválaszt is.
  • Megőrzi az agyad egészségét: gátolja a vérlemezkék összetapadását, ugyanakkor növeli a sejtek oxigénfelvevő képességét. Ezek javítják az agyi véráramlást, azaz javul a szellemi teljesítőképességed, koncentráló- és tanulókészséged, valamint javítja a memóriát is.
  • Tágítja az ereket: biztosítja a bőr és az izmok vérellátását.
  • Lassítja a szellemi hanyatlást: a kiváló antioxidáns tulajdonságának, valamint az érrendszerre kifejtett jótékony hatása miatt javítja az agy vérellátását, továbbá csökkenti az idegsejtek károsodását és pusztulását. 

Jól látható tehát a tudományos magyarázatokból, hogy biológiailag milyen hatással lehet rád a Gingko Biloba. Érettségizőként, egyetemistaként rengeteget kell tanulni, amelyben óriási segítségedre lehet a Ginkó, leginkább az agyserkentő hatása miatt.

A Neurominnál a havi Gingko Biloba csomagod mellé kapsz egy hónapra való Multivitamint is, melynek gondosan adagolt összetevői tovább támogatják sikereidet.